Kookworkshops

Kookworkshops

Kookworkshops van de Gastronomiebeleving zijn voortgekomen uit het gastronomische doel om het genieten van de smaak van eten & drinken te bevorderen. Om smaakvervlakking tegen te gaan worden bij de verschillende bereidingen dan ook uitsluitend versproducten gebruikt en wordt er hoog op smaak gekookt. Maatwerk is eveneens mogelijk.

Locaties in de provincie Utrecht

De kookworkshops van De Gastronomiebeleving kunnen op diverse locaties in de provincie Utrecht worden verzorgd. Professionele educatie op restaurantniveau staat centraal. Wij werken samen met een  aantal mooie locaties, maar het is ook mogelijk om een middag of avond bij u thuis te organiseren:

Waar houden wij onze kookworkshops?

De kookworskhops worden gehouden bij Kookstudio de Riet in Leusden. Dit is een biologische boerderij in een rustieke omgeving. Het is daar mogelijk om zelf oogsten uit de tuin of proeven van meerdere soorten knoflook, geteeld op onze boerderij. Buiten eten is mogelijk.

Nieuw: kookworkshops op basis van mystery box

Bij aanvang van de kookworkshop staan er 4 mystery boxen klaar waarvan de inhoud van te voren niet bekend is. Na het onthullen van de boxen volgt een uitleg over de inhoud, daarna is er de mogelijkheid om recepten op te zoeken op een laptop of via kookboeken die aanwezig zijn. Na het koken worden de gerechten beoordeeld door de deelnemers en de makers van het winnende gerecht ontvangen een fles wijn.

Aantal personen

Om iedere cursist voldoende aandacht te geven wordt bij iedere workshop een aantal personen aangehouden van minimaal 8 en maximaal 15. De totale groep wordt tijdens de workshop in een aantal subgroepen verdeeld, zodat ieder een gerecht bereidt dat later in dinervorm gezamenlijk genuttigd zal worden, eventueel onder het genot van een bijpassend glas wijn voor de optimale wijn/spijsbeleving.

Kookclub starten?

´De Gastronomiebeleving-kookclubworkshops´ Interesse om u aan te sluiten bij een kookclub om op restaurantniveau een aantal gastronomische gerechten te leren bereiden? Laat nu vrijblijvend uw gegevens en wensen achter en we nemen bij voldoende belangstelling (=minimaal 8 personen) contact met u op over de eerstvolgende mogelijkheden. Locatie: provincie Utrecht.
De nieuwste gastronomische trends De Gastronomiebeleving volgt de nieuwste trends op gastronomisch gebied op de voet. Succesvolle experimenten uit onze eigen proefkeuken, zoals bijvoorbeeld het moleculaire koken van El Bulli, worden dan ook verwerkt in onze workshops.

Informatie aanvragen